Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Historie KČT Chvalkovice na Hané Obrazek

 

Obrazek

 

                           

      Na podzim v roce 1973 vzniká při TJ Sokol Chvalkovice na Hané turistický oddíl mládeže, který má 19 členů. Jeho vedoucími jsou Josef Špidla a Drahoš Baláš. Oddíl se účastní různých turistických pochodů, závodů a podniká celodenní výlety.
      Ve dnech 12. - 16. června 1974 se účastní VIII. mezinárodního turistického srazu u Jinolických rybníků. V roce 1976 se vedoucí Josef Špidla stěhuje z Chvalkovic a vedení oddílu zůstává na Drahoši Balášovi. V témže roce vyhrává naše družstvo na setkání TOM  v Jedovnicích  - v silné konkurenci oddílů z celé republiky - turisticko-branný závod (Jirka Vystavěl, Ivoš Dolejš, Vlastik Procházka, Milan Brunclík a Jirka Sekanina).
      V roce 1977 jedeme poprvé na dálkový pochod Praha - Prčice a od roku 1980 pořádáme na tento populární pochod autobusové zájezdy.
      V roce 1980 a 1985 se účastníme turistického celostátního srazu v Praze. Po několika akcích do československých hor vyjíždějí někteří členové oddílu i do zahraničí (především Rumunsko). V roce 1982 byl členy turistického oddílu zorganizován I. ročník turistického a dálkového pochodu "Z Chvalkovic do Chvalkovic".
      Po obnovení Klubu českých turistů v roce 1989 zůstává odbor i členem Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV).  
      V roce 2007 zakládá KČT Chvalkovice na Hané své webové stránky, kde se mohou návštěvníci těchto stránek dozvědět o historii, výboru, plánech a akcích našeho klubu a tudíž být s našim klubem v úzkém kontaktu.  
      V roce 2009 má odbor 118 členů a řídí ho devítičlenný výbor ve složení - Drahoš Baláš - předseda, Milan Černý, Zdenek Skopal, Vlastik Závadský, Libor Hynšt, Luděk Brunclík, Kamil Churý, Tonda Janský a František Nadymáček - hospodář.
      Při Klubu českých turistů je registrován i turistický oddíl mládeže, který má 18 členů a vedoucími jsou Jana a Drahoš Balášovi a Marek Hradil.
                  
                    

 

Obrazek

              

Zakládající členové turistického oddílu mládeže - rok 1973

 

Náhledy fotografií ze složky První fotografie